Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ετήσιος χορός ΟΧΣΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ο.Χ.Σ.Α. στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 1μ.μ. θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό της στο Κέντρο «ΑΜΜΟΣ», Λεωφ. Ποσειδώνος 64, Άλιμος.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας.

Η πρόσκληση περιλαμβάνει:
Πλήρες μενού, κρασί και ζωντανή μουσική.
Ελάτε να γλεντήσουμε παρέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Τηλέφωνο πληρ:     Αργ. Κοκκινάκης 6945554800,   Αιμ. Ευαγγελινός 6944109047, Νικ. Κατσαρός 6947609785

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εκδηλώσεις

Πάμε Θέατρο!
Ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου Αττικής προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας να πάμε θέατρο και να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Το Ψέμα" το Σάββατο στις 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 6μ.μ. στο Μικρό Θέατρο Παλλάς, Αμερικής 2 Κέντρο Αθήνας.
Διάρκεια: 90'
Σκηνοθεσία: Θ. Αθερίδης
Ερμηνεύουν: Θ. Αθερίδης, Σμ. Καρύση, 
Μ. Αλικάκη, Κ. Κάππας

Ειδική τιμή για τα μέλη μας 13€.
Κρατήσεις θέσεων στα μέλη:
Αιμιλιανό Ευαγγελινό τηλ:6944109047
Μαγδαληνή Περίκου  τηλ:6972017018

Διοικητικό Συμβούλιο 2017

Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου Αττικής
Διοικητικό Συμβούλιο 2017

Πρόεδρος:  Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Περίκος
Γραμματέας: Μαγδαληνή Πασχαλιώρη Περίκου
Ταμίας: Μαρία Παντελούκα
Μέλος: Αικατερίνη Δαλάτση 
Μέλος: Ευστράτιος Παλιάς
Μέλος: Κλεοπάτρα Λυμπούση

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση τιμής και μνήμης Κώστα Περρίκου

Σήμερα ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου Αττικής και η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής τίμησαν τον Καλλιμασιώτη ήρωα Κώστα Περρίκο, ως ελάχιστη τιμή σε ότι πρόσφερε στη πατρίδα. 
Χαιρετισμό απεύθηναν ο Πρόεδρος των Καλλιμασιωτών Αιμιλιανός Ευαγγελινός και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πανεπιστημιακός Ηλίας Φιλιππίδης Κοινωνιολόγος - Νομικός. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η π. Βουλευτής Χίου Μαρία Σταυρινούδη, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Χίου Δημήτρης Πάρρας, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Μίμης Μυλωνάδης, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου φίλοι Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, η Πρόεδρος των Πυργούσων Αττικής Μαρία Μπρη Παπαμακάριου, ο Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Φράσκος, Ο Ναύαρχος Γιάννης Βοργιάς, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Μιχάλης Μιχελάκης, Ευάγγελος Κουμελάς και Κώστας Κουμελάς και πολλοί Χίωτες της Αττικής.
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος 
Αιμιλιανός Ευαγγελινός





























Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ήρωας Κώστας Περρίκος

Αγαπητέ κ. Ευαγγελινέ
Θα παρακαλούσα να δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου τόσο εσείς, όσο και ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ για την σχετική με τον Κώστα Περρίκο εκδήλωσή σας. Συμβάλλετε έτσι στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και την ανάδειξη του ΠΙΣΤΕΥΩ του μεγάλου αυτού Οραματιστή, τόσο αναγκαίου για τις μέρες μας.            
Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με ομόφωνο απόφασή του 530/2013 ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να χαρακτηριστεί Εθνικός Ήρωας χωρίς να υπάρξει απάντηση. Για την ίδια απόφαση επανήλθε ο βουλευτής Νότης Μηταράκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της 17-3-1916, η οποία είχε την ίδια τύχη. Ευελπιστώ να επιτύχουν  σχετικές σας ενέργειες.            
Ως δική μου συμμετοχή στην εκδήλωσή σας αποστέλλω το ακόλουθο, επαναλαμβάνοντας ότι μένει στην αφάνεια γιατί μπορεί μα μην  συμφέρει σε αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας.
 Όσοι  τιμούν το αίμα αυτό το αγιασμένο [όσων κτυπούν το σύγχρονο φασισμό σαν ιδέα] και συνεχίζουν τον αγώνα τους πρέπει να ξέρουν, και το ξέρουν καλά ευτυχώς, πως η Νίκη μας είναι νίκη της Λευτεριάς της πολιτικής και ατομικής και πως κανείς πια δεν μπορεί νάρθει ενάντια στην Ιδέα της Δημοκρατίας, της αληθινής όμως Δημοκρατίας κι όχι αυτής που φαμπρίκαραν μέχρι σήμερα οι διάφοροι πολιτικάντηδες, που αντικειμενικό σκοπό είχαν να καβαλήσουν το ωραίο άλογο της εξουσίας και να καταδυναστέψουν τους λαούς.
Και να γιατί συνυφασμένο με την πλέρια έννοια της αληθινής δημοκρατίας και λευτεριάς που μόνο οι Λαοί θα κληθούν να εγκαθιδρύσουν και προστατέψουν είναι η οικονομική λευτεριά, αυτή που θα ξεσκλαβώσει πραγματικά τον ιδρώτα της εργασίας απ’ την εκμετάλλευση του οποιουδήποτε τρίτου κατεργάρη, που για μοναδική του ικανότητα έχει να ζει εις βάρος του εργαζόμενου, είτε γιατί σπούδασε την κεφαλαιοκρατική αγυρτεία, είτε γιατί είναι κληρονόμος παλαιών εκμεταλλευτών του αίματος και του ιδρώτος των άλλων. Αυτή που θα στηρίξει στα γερότερα βάθρα το Κράτος του Δικαίου και την πολιτική Λευτεριά. 
Αυτή τέλος που θα γκρεμίσει μια για πάντα κάθε ταξική διαφορά και την περίφημη άμιλλα και πρωτοβουλία, έννοιες μεγάλες που στα χέρια των αγυρτών του κεφαλαίου δε σημαίνουν τίποτ’ άλλο από αισχρό ανταγωνισμό σε άνισο αγώνα, αφ’ ου απ’ την μια μεριά στέκουν οι εκμεταλλευτές που συναγωνίζονται και απ’ την άλλη οι εργαζόμενοι που ποτέ δε λογαριάστηκαν παρά σαν αντικείμενα εκμετάλλευσης. Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες Έννοιες που αποτελούν την Ιδέα της Λευτεριάς και που δεν μπορούν πια να χωριστούν απ’ αυτήν.
Αυτές είναι που γιομίζουν από σήμερα την έννοια της Πατρίδας μας της Ελλάδος που ποτέ δεν σκλαβώθηκε γιατί ακριβώς είναι Ιδέα  και ιδέα τόσο ευγενική και μεγάλη! Σ’ αυτή βλάστησε η τέλεια Ιδέα της λευτεριάς, όπως σήμερα τη νοιώθουμε και την υπηρετούμε με τον αγώνα μας τον ευγενικό, τον ανθρώπινο στον οποίο καλούμε όλους τους νέους με την αμόλευτη Ελληνική Ψυχή, με το ευγενικότερο σύνθημα που η Ιδέα της Ελλάδας και της Λευτεριάς σαλπίζει.
Έλληνες ενωθείτε μαζί μας, επακολουθήστε τον ιερό αγώνα σας για μια Ελεύθερη μεγάλη Πατρίδα και για έναν Ελεύθερο Πολιτικά και Οικονομικά ελληνισμό
(Από την εφημερίδα ΔΟΞΑ της ΠΕΑΝ αρ. 13, Δεκέμβριος 1942)
Δημ. Μελαχροινούδης
Της άτυπης ομάδας ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ
 
 
 
Μ. Καριάμης
Κλείνω τον Χαιρετισμό, θυμίζοντας σας δυο τρεις αράδες  που ειπώθηκαν το 1987 μετά το στήσιμο της προτομής…
«Αναρωτιέμαι πόσοι από τους εραστές της σημερινής Ενωμένης Ευρώπης θα είχαν το κουράγιο να κάνουν αυτή την γενναία προφητεία την ώρα που τους σημάδευαν τα Γερμανικά πολυβόλα; Δέκα, πέντε, τρεις, ένας , κανένας; Κάτι μου λέει ότι η προτομή του Κ. Περρίκου δεν έπρεπε να στηθεί στα Χαυτεία. Έπρεπε να στηθεί στην καρδιά της Ευρώπης. Ίσως μπρος στο Κοινοβούλιό της. Εκεί είναι η θέση του. Του την χρωστάτε. Ένας απλός Έλληνας Αεροπόρος σάς άνοιξε το 1943 το δρόμο, στον οποίο σήμερα πορεύεστε».
Φρέντυ Γερμανός