Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση – φόρος τιμής και μνήμης στον ήρωα Κ.ΠερρίκοΑγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας,

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 το πρωί πραγματοποιηθηκε  η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής του συλλόγου μας στον ήρωα αεροπόρο Κώστα Περρίκο, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (Ο.Χ.Σ.Α.).

Η Επιμνημόσυνη Δέηση έγινε μπροστά στο κτίριο της Π.Ε.Α.Ν. στην Καλλιθέα (Φιλαρέτου 108) όπου κατατέθηκε στεφάνι απο τον σύλλογο μας και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία για τον Καλλιμασιώτη ήρωα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε απο τον πρόεδρο της ΟΧΣΑ κ. Αργύρη Κοκκινάκη και την απερχόμενη πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Σιταρά.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν επιστολές που στάλθηκαν απο τον Δήμαρχο Χίου κ. Λαμπρινούδη Πολύδωρα καθώς και τον αντιπεριφεριάρχη Χίου κ. Γανιάρη.

Ακολούθησε μια εκπληκτική παρουσίαση – ομιλία απο τον επίσημο ομιλητή της εκδήλωσης, Αντισμήναρχο ΠΑ Παντελή Βατάκη ο οποίος έχει ασχοληθεί  σε βάθος με την ζωή και το έργο του Κ.Περρίκου στην Αντίσταση κατά των Γερμανών απο τους οποίους και εκτελέστηκε.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών και τέως Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας Βασίλης Φίλιας.

Την εκδήλωση έκλεισε η εξαιρετική Χορωδία Μουσικά Κύματα με Μαέστρο την συμπατριώτισσά μας Σταματία Χωρεψιμά.

Ακολουθεί η ομιλία της απερχόμενης προέδρου μας Σταματία Σιταρά.

Αξιότιμοι καλεσμένοι,

Κυρίες και Κύριοι

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην εφετινή εκδήλωση για την μνήμη του Κώστα Περρίκου.

Εκτελώντας το ηθικό χρέος που έχουμε σαν Έλληνες αλλά και σαν συγχωριανοί του Κώστα Περρίκου συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε την μνήμη του και να επικαρποιήσουμε τα μηνύματα της θυσίας του.

Ο σύλλογος μας με την συνεργασία της ΟΧΣΑ αποτίει φόρο τιμής και μνήμης στον Ήρωα Κώστα Περρίκο.