Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Συμβούλιο συλλόγου Καλλιμασιωτών Αττικής Ιούνιος 2013

Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας.

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο ζητώντας ένα μεγάλο συγνώμη για την όποια απουσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης είχαμε αυτό το διάστημα.

Την Τρίτη 4/6/2013 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας στα γραφεία του Προέδρου Κώστα Κουμελά και αποφασίστηκαν οι εξής μελλοντικές δράσεις.

1) Σε συνεργασία με την ΟΧΣΑ στήριξη της πρωτοβουλίας του Αντισμήναρχου Παντελή Βαττάκη και του καθηγητή κ. Βασίλειου Φίλια για την κατασκευή ορειχάλκινου ανδριάντα του ΧΙΩΤΗ ΗΡΩΑ Κωνσταντίνου Περρίκου στην κεντρική πλατεία Χίου ή σε άλλο αντίστοιχης προβολής  χώρο στην πρωτεύουσα του αγαπημένου μας νησιού. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ήδη προτομή του Ήρωα στην Αθήνα (Γλάδστωνος  και Πατησίων) και στην γενέτειρα του στο χωριό μας. Πιστεύοντας όμως ότι το θέμα της ανάδειξης των ιδεών του Περρίκου για μια ελεύθερη και ενωμένη Ευρώπη καθώς και της αυτοθυσίας του για την πατρίδα αφορά όλη την Χίο (και όλη την Ελλάδα) και όχι μόνο έναν σύλλογο ή την γενέτειρά του που τον τίμησε και ανελλιπώς συνεχίζει να τον τιμά αποφασίσαμε να βοηθήσουμε με κάθε μέσο και δυνάμεις  την συγκεκριμένη πρωτοβουλία έτσι ώστε αυτή η ιδέα να πραγματοποιηθεί. Ο ανδριάντας θα φιλοτεχνηθεί από την γλύπτρια κα. Μαίρη Παπακωνσταντίνου χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση. Στόχος μας είναι να βρεθεί και να δεσμευθεί από τους αρμόδιους φορείς ο χώρος σε κεντρικό σημείο καθώς και να συγκεντρωθεί το ποσό των 20000 ευρώ για τα έξοδα των υλικών κατασκευής. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο σύλλογος μας θα ξεκινήσει προσπάθεια συγκέντρωσης μέρους του ποσού με διάφορες ενέργειες. Η πρώτη εξ αυτών είναι να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο χωριό μας καθώς οι περισσότεροι από εμάς θα κάνουμε τις διακοπές μας στο αγαπημένο μας χωριό και έτσι είναι μια όμορφη ευκαιρία να γίνει μια μουσική εκδήλωση για τον σκοπό αυτό.

2) Τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση στο θέατρο Επιδαύρου και η επίσκεψη μας εκεί μπορεί να γίνει μέσω θαλάσσιας εκδρομής.

3) Τον Οκτώβριο έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε επίσκεψη στο διάσημο πλέον νέο μουσείο Ακροπόλεως.

Για την ημερομηνία και τον χώρο της μουσικής εκδήλωσης του συλλόγου θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Ευχόμαστε σε όλους εσάς και στις οικογένειες σας ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Αντιπρόεδρος

Κώστας Κουμελάς                                                       Ιωάννης Περίκος