Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Επιστολή του Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ν. Βούτση σχετική με την ευρύτερη αναγνώριση του Κώστα Περρίκου που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας και την Ειρήνη.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής και η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να θέσω υπόψη σας την απόφαση 530/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου σχετικά με την προσφορά του αεροπόρου και αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Κωνσταντίνου Περρίκου ο οποίος στις 4 Φεβρουαρίου 1943 εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στην Καισαριανή λόγω της δράσης του κατά τη γερμανική κατοχή και ιδιαίτερα για την ανατίναξη του Γερμανικού Διοικητηρίου επί της οδού Γλάδστωνος.
Παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, την εγκατάσταση της προτομής του στο κέντρο της Αθήνας και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου, η προσφορά του ήρωα Κώστα Περρίκου παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Στην προσπάθεια που καταβάλλουν μόνοι τους οι Χιώτες για να κρατηθεί ανεξίτηλη η μνήμη του είναι ανάγκη να συμβάλλει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα η ανακήρυξη του Κώστα Περρίκου ως εθνικού ήρωα.
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ενδιαφέρον σας και την ευαισθησία σας  για την εθνική αντίσταση την περίοδο της γερμανικής κατοχής, είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβάλλετε με τις ενέργειες σας για την ευρύτερη καταξίωση του άνδρα, που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της Πατρίδας, την Ειρήνη και οραματίστηκε την ενωμένη Ευρώπη.  

Μετά τιμής

Νότης Μηταράκης