Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εκδήλωση ΟΧΣΑ για τη σφαγή της Χίου

Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας

Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετείχαμε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Σφαγή της Χίου που πραγματοποιηθηκε στο Δημαρχειακό Μέγαρο Χαϊδαρίου την Κυριακή 27 Απριλίου στις 11 το πρωί απο την ΟΧΣΑ σε μια κατάμεστη αίθουσα.


Η φετινή επετειακή εκδήλωση περιλαμβάνε το Θεατρικό Δρώμενο "Η Σφαγή". Τη σύνθεση των κειμένων είχε επιμεληθεί ο Σπύρος Γεωργακόπουλος. τη σκηνοθεσία την επεξεργασία του κεμένου, την επιμέλεια της μουσικής και τα σκηνικά ο Χάρης Γεωργιάδης, το βίντεο που προβληθηκε στην εκδήλωση ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ενώ την οργάνωση της παραγώγης η Universe.

Στο θεατρικό δρώμενο έπαιξαν:
Αφηγήτρια η Μαρία Ρίτζι, γυναίκα Ντομένικα Ρέγκου, άνδρας Γιώργος Μοσκιού, ενώ  συμμετείχαν τα παιδιά του Συλλόγου των Πυργούσων.

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλέξιου.

Χαιρετισμό  απεύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου των Πυργούσων Αττικής Μαρία Μπρη, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, βουλευτές του νησιού μας.

Τα έξοδα της εκδήλωσης κάλυψε η οικογένεια Λυμπουσάκη.

Εύχομαστε η ΟΧΣΑ να συνεχίσει να διοργανώνει τόσο καλές εκδηλώσεις και οι Χιώτες της Αττικής να έχουν πάντα τέτοια συμμετοχή.