Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Υπενθύμιση 9 ήμερη εκδρομή ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΒΕΝΕΤΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ


Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου,
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί 23 Ιουνίου και θα είναι  9 ήμερη.

Η εκδρομή θα έχει κόστος 500 ευρώ και το κλείσιμο θέσης θα γίνει μόνο με προκαταβολή ποσού.

Μέχρι τις 23/5 θα πρέπει να καταθέσετε την προκαταβολή που είναι 150 ευρώ.

Μέχρι τις 16/6 θα πρέπει να έχει γίνει η εξόφληση όλου του ποσού.


Ο λογαριασμός κατάθεσης προκαταβολής/ εξόφλησης είναι στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό λογαριασμού 6028010183-115.
Απαραίτητα στην αιτιολογία βάζετε το Ονοματεπώνυμο σας!

Παρακαλώ ενημερώσετε τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Κουμελά στο κινητό 6945594429 
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ
ΒΕΝΕΤΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ


ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΡΙΕΚΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΜΠΙΧΑΤΣ – ΖΑΝΤΑΡ - ΣΙΜΠΕΝΙΚ ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ
                                                                                 


9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014


1η  - 2η μέρα  Αθήνα – Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Βενετία: Αναχώρηση το απόγευμα από Αθήνα, άφιξη στην Πάτρα επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Βενετία. Κατά την μίνι κρουαζιέρα μας απολαύστε τις ανέσεις του πλοίου ταξιδεύοντας και απολαμβάνοντας το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα των Ιονίων Νήσων. Διανυκτέρευση εν πλω.

3η μέρα, Βενετία – Λιουμπλιάνα: Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας, επιβίβαση στο βαπορέτο (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη, γνωστή ως  <<Βασίλισσα της Αδριατικής>>. Η θέα της Γαληνοτάτης με τις γόνδολες και την πλατεία του Αγ. Μάρκου μας χαιρετούν. Θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο του Ωρολογίου, το καμπανίλε, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, κατόπιν θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano Εν συνεχεία επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, πόλη που οφείλει το όνομα της στο ποταμό Λουμπλιάνιτσα, με μπαρόκ ατμόσφαιρα την πανέμορφη Λιουμπλιάνα.  Θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς αρχοντικής πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία Πρέσερν και τη γέφυρα του Δράκου.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα Λιουμπλιάνα – Ριέκα - Λίμνες Πλίτβιτσε – Εθνικός Δρυμός Μπίχατς:  Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την πανέμορφη Ριέκα, βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου » Κvarner με την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Θα συνεχίσουμε για τις λίμνες  Πλίτβιτσε, είναι ιδιαίτερα γνωστές για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή του  Εθνικού δρυμού Μπίχατς (ευρύτερη περιοχή των  Λιμνών Πλίτβιτσε) στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης και απερίγραπτης ομορφιάς, μία πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Una, η οποία ανακηρύχθηκε το 1979 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα Ζαντάρ – Σίμπενικ: Πρωινό  και αναχώρηση για Ζαντάρ. Επίσκεψη της πόλης, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας, και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα, μια από τις οποίες ήταν και το Ζανταρ. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας και συνεχίζουμε για Σίμπενικ, ένα από τα πιο ζωντανά πολιτιστικά κέντρα της Αναγεννησιακής Κροατίας, πλούσια σε πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία. Μεταξύ αυτών είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγ. Ιακώβου, όπου κροάτες και ξένοι ειδικοί χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να αναστυλώσουν τον Ναό που βομβαρδίστηκε το 1991. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας  της ευρύτερης περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η μέρα  Σίμπενικ - Σπλίτ – Τρογκίρ – Ντουμπρόβνικ – Τρέμπινιε: Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών, και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.  Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ,  ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Συνεχίζουμε για το Ντουμπρόβνικ και το Τρέμπινιε. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης) – Νησί Λόκρουμ: Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας για να γνωρίσουμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Μία μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991. Σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαικά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές το 68% των κτiρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτήρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές ``κρεμαστές`` αυλές, εκκλησίες, παλάτια, κρήνες. Χτίστηκε τον 7ο αιώνα, παλιά της ονομασία `Ραγκούσα` βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. και ήταν υπό την προστασία του Βυζαντίου. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης,  με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, καθώς και Μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην δυτική πλευρά, την μικρή κρήνη του Ονοφρίου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείτε το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης. Δίπλα του βρίσκεται το δημαρχείο και απέναντι του ο καθεδρικός ναός με το Θησαυροφυλάκιο. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391. To απόγευμα για όσους θελήσουν μπορούν να πάρουν μέρος στην κρουαζιέρα για το νησάκι Λόκρουμ. Το πευκόφυτο νησί Λόκρουμ όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα Κότορ – Μπούτβα – Μαυροβούνιο - Δυρράχιο: Πρωινό και αναχώρηση για τις πανέμορφες ακτές της Δαλματίας. Πρώτη μας επίσκεψη στην παλιά πόλη του Κότορ. Ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και 14ου αιώνα.Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι τους αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Λίγο πιο κάτω είναι το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο,  Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, μεσαιωνική ανακαινισμένη πόλη, περιτριγυρισμένη από υπέροχες παραλίες, που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, σύντομη περιήγηση και σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Άφιξη στο Δυρράχιο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα Δυρράχιο - Τίρανα - Αθήνα(750 χλμ): Πρωινό και αναχώρηση, για τα Σύνορα. Με  τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στην Αθήνα το βράδυ.Περιλαμβάνονται:
·                     Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
·                     Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3* με ημιδιατροφή καθημερινά εκτός πλοίου (6 πρωινά + 6 δείπνα)
·                     Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4 στο καράβι
·                     Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται:  Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους, προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα,  ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, δημοτικός τουριστικός φόρος, βαπορέτο Βενετίας, και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.


                                                            


Τιμή συμμετοχής: 500€ /Άτομο σε δίκλινο με ημιδιατροφή

Η τιμή έχει υπολογιστεί με ελάχιστο αριθμό 40 συμμετεχόντων

               
Απαραίτητα διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου


Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη