Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  
Φίλες και φίλοι μου, 
Για μια ακόμα φορά χαιρετώ την σύναξη μας σε τούτον εδώ τον καθαγιασμένο, με έργα ηρωισμού και αυταπάρνησης τόπο. Για μια φορά ακόμα, μαζευτήκαμε για να τιμήσουμε την Μνήμη του αξέχαστου σταυραετού μας. Του Πανέλληνα ήρωα  και Οραματιστή ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ.
 Σε ημέρες μαύρης  συμφοράς για όλο τον κόσμο, τότε που όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, ένας ένστολος αλλά απότακτος λεβέντης, μαζί με αμούστακα παιδιά και σχολιαρούδια, αναμετρήθηκε με τα σίδερα, τα τσακάλια και τη φωτιά. Τους κοίταξε κατάματα με το φως που ακτινοβολούσε το θάρρος του και τους λύγησε ! Δεν άντεξαν οι θρασύδειλοι την τόλμη του και τον εκτέλεσαν. Μόνος του, είχε κάνει ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλοί.
Ο Ήρωας μας, ήτανε από εκείνους που δεν φοβούνται. Που  δεν δειλιάζουν στον κίνδυνο. Που τολμούν κα πράττουν  αντί να κρύβονται.  Είχε μέσα του, τη φλόγα του ηρωϊσμού και την οργανωτική ικανότητα.  Ήταν απαράμιλλος οραματιστής. Ο ηγέτης του αύριο. Για αυτό και τον εκτέλεσαν. Εκείνη την ημέρα το ημερολόγιο έγραφε 4 – 2 – 1943
Χρόνια μετά σε μέρες οχλοκρατίας και κρατικής ανυπαρξίας, παιδιά χωρίς γνώση οπλισμένα με φανατισμό, άγνοια και  οργή,  γκρέμιζαν και διέλυαν την προτομή του.
Τότε το ημερολόγιο έγραφε 8 Δεκεμβρίου 2008.
Ήλθα με σκοπό να καταγγείλω ξεχασμένες υποσχέσεις και δεσμεύσεις, τοπικών αρχόντων του νησιού μας για την αναγνώριση του.
Ξεστρατίζω της αρχικής σκέψης μια και σήμερα, ο τόπος και ο λαός μας ζει πάλι δραματικές ημέρες.
Φτώχια, ανεργία κατήφεια, πείνα και απελπισία κρέμονται υπεράνω των κεφαλών μας. Τα παιδιά μας, τα καλύτερα μυαλά και το αύριο  του τόπου, ρίχνουν «Μαύρη πέτρα πίσω τους». Ξενιτεύονται για πάντα. Αρχάγγελε και οδηγέ, από τις υποθήκες που μας άφησες στο κελί «12», των φυλακών ΑΒΕΡΩΦ, ξεχωρίζω δυο τρεις και σχολιάζω.  Είπες :
«Δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να ευημερήσουν οι άνθρωπο. Να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης. Να ειρηνεύσει και να ευτυχήσει ο κόσμος».
«Δουλέψτε για να καταργηθούν οι τεχνητοί φραγμοί που παρεμποδίζουν και σε άπειρες περιπτώσεις ματαιώνουν την πρόοδο των αξίων» .  «Δουλέψτε για την επικράτηση της Δημοκρατίας. Αφιερώστε την ζωή σας στην Ελλάδα και την ανθρωπότητα».
Αλήθεια Άγιε Εθνομάρτηρα, η σημερινή Ευρώπη της Μέρκελ,  του Σόϊμπλε, του Ντάισελμπλουμ και των άλλων αχρείων, έχει καμιά σχέση με τα οράματα σου; Πολιτικοί νανίσκοι  σαν  τον Τσέχο πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, που χωρίς ντροπή δηλώνει  ότι : οι μόνοι δύο τρόποι με τους οποίους η χώρα θα μπορούσε να «ξεφορτωθεί» τον πρωθυπουργό, είναι είτε η διεξαγωγή εκλογών, ή... ένα τουφέκι Καλάσνικοφ, έχει καμιά θέση μέσα στις σκέψεις σου ?
Προ ολίγων ημερών το κοινοβούλιο της Δανίας πέρασε  νόμο,  βάσει  του οποίου οι αρχές μπορούν να κατάσχουν χρήματα και τιμαλφή των προσφύγων που αναζητούν άσυλο στο έδαφός της.
Σε μεγάλες πόλεις της  πολιτισμένης Σουηδίας, πολίτες της καταδιώκουν και ξυλοκοπούν κάθε έναν ο οποίος δεν είναι ξανθός.
Φράχτες, κόντρα στην ελευθερία και την ανθρωπιά σηκώνουν η Σλοβενία , τα Σκόπια, η Αυστρία η Βοσνία και τόσες άλλες χώρες στιγματίζοντας ή δείχνοντας τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλήθεια Αρχάγγελε της ανθρωπιάς, πίστευες ποτέ στα πιο τολμηρά όνειρα σου, την κατάντια της Ευρώπης των λαών; Του Ευρωπαϊκού κεκτημένου ; Του Ευρωπαϊκού Ιδεώδους ; Της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και ιδεών;  Της Ευρώπης της λιτότητας της ξενοφοβίας και του απομονωτισμού;
Μπήκαμε στην Ευρώπη για να μας φτωχοποιήσουν;  Για να μας κάνουν έτσι, ώστε να μας λυπηθούν  ακόμα και οι όμοροι, Βαλκάνιοι γείτονες μας; Οι άσπονδοι κοινοτικοί εταίροι μας, ποτέ δεν υπερασπίστηκαν  τα σύνορα μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, αλλά από την πίσω πόρτα, θέλουν να τα ανοίξουν στον προαιώνιο   εχθρό μας.
Προσωπικά δεν θέλω Ευρώπη τοκογλύφων  και εκβιαστών. Ευρώπη μιζαδόρων  και λαμογιών. Ευρώπη απατεώνων, στυγνών εκβιαστών. Απάνθρωπων  και αφερέγγυων  υποκριτών.
Αυτή η Ευρώπη, δεν μας ταιριάζει, εμείς από το υστέρημα μας βοηθάμε τον κάθε ικέτη ελπίδας.
Αυτή η Ευρώπη δεν είναι για εμάς.
Αν δεν ανανεωθεί, τότε να πα…..  να διαλυθεί!
Αδέλφια μου, μην το ξεχνάτε, από  αυτόν εδώ  τον  Άγιο τόπο ξεκίνησε ο πολιτισμός.  Τα πάντα. Ιδέες όπως  Δημοκρατία, Ηθική, Αρμονία, Μέτρο. Σε αυτή εδώ τη Ζωοδότρα Άγια Μάνα Γη, τέθηκαν οι βάσεις  όλων των σύγχρονων επιστημών, ακόμα και της ατομικής ενέργειας.  Και όμως σήμερα οι ευεργετηθέντες, μας ξέχασαν, παρά του ότι τους δώσαμε απλόχερα τα φώτα. Ούννοι και Βάρβαροι Ανερυθρίαστα μας λοιδορούν.
Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 7 – 2 – 2016 και το εκδικητικό  Δ’ Ράιχ, το νοιώθουμε στις κεφαλές  και τις άδειες τσέπες μας.
Γνωρίζω ότι βγάζω αγανάκτηση και οργή. Η ώρα δεν είναι κατάλληλη για συναισθηματικές κορώνες και χολή, δεν μου ταιριάζει για αυτό σταματώ. Εκφράζω όμως δημόσια το παράπονο ότι :   Κανείς από όσους μας κυβέρνησαν έως και σήμερα,  δεν είναι άμοιρος ευθυνών της κατάντιας μας. Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα οι πολιτικοί, δεν βάζουν μυαλό για να τα βρουν.  Κοκορομαχούν για ψηφαλάκια και κομματικά τερτίπια. Ξεχνούν πως πάνω από όλα είναι  το συμφέρον της Πατρίδας.
Δυστυχώς. εξακολουθούν να μας απογοητεύουν.
Αδέρφια μου, σας παρακαλώ,  ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα του Περρίκου, ας κοιτάξουμε κατάματα τους άσπονδους φίλους μας.
Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να λυγίσουμε.
Ας μη σκύψουμε το κεφάλι.
Σε λίγο και πάλι ξαστερώνει.
Ας παραμείνουμε Περήφανοι. Έλληνες είμαστε.
Στο τέλος όπως πάντα Εμείς θα είμαστε οι Νικητές.
Ταπεινά σας ευχαριστώ.

Αδέλφια ας βροντοφωνήσουμε μαζί: Κώστας Περρίκος Άξιος της Πατρίδας
 Άξιος (τρεις)

Μιχάλης Καριάμης