Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης "Κώστα Περρίκου"
Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε μπροστά στην προτομή του Καλλιμασιώτη ήρωα, αξιωματικού της αεροπορίας και αρχηγού της ΠΕΑΝ Κώστα Περρίκου, για να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Εκεί όπου ανατίναξε το κτίριο της φιλοναζιστικής προδοτικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 και επέφερε το μεγαλύτερο χτύπημα έως τότε κατά των Γερμανών. Εκτελέστηκε στην Καισαριανή στις 4 Φεβρουαρίου 1943  από τους Γερμανούς. Στη σεμνή τελετή ο πατήρ Κωνσταντίνος της Ζωοδόχου Πηγής έψαλε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεσαν στεφάνια ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ κ. Αργύρης Κοκκινάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου καλλιμασιωτών Χίου Αττικής Αιμιλιανός Ευαγγελινός. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ και τον λόγο του κ. Μιχάλη Καριάμη διάβασε ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός λόγω ασθενείας του ομιλητή. Στο τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο γιος του ήρωα Δημήτρης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αναστάσιος Τριπολίτης, ο Αντισμύναρχος Π. Βατάκης, ο Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Φράσκος, ο Ναύαρχος ε.α.  κ. Γιάννης Βοργιάς, η Πρόεδρος των Πυργούσων Αττικής Μαρία Μπρή, ο Πρόεδρος του ΣΦΟ Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ, ο Πρόεδρος των Δαφνούσων Αττικής Ευάγγελος Μέλης, ο Πρόεδρος των Νενητουρίων Αττικής Νικόλαος Κατσαρός, η Πρόεδρος των Ολύμπων Αθηνά Λουφάκη, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Αττικής κ. Ευάγγελος Κουμελάς και Μιχάλης Μιχελάκης, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και πλήθος κόσμου που βρέθηκε εκεί για να τιμήσει την μνήμη και τα οράματα του ήρωα Κώστα Περρίκου.
Στο τέλος ο Σύλλογος κέρασε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση σε διπλανό καφέ. Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς το πως μπορούμε να κάνουμε τα οράματα του Περρίκου γνωστά στο ευρύτερο κοινό.
Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Αιμιλιανός Ευαγγελινός