Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εκδρομές

Εκδρομή Βόλο - Πήλιο 3-4 / 12 / 2016


1η ημέρα: Σάββατο 3/12/2016  Αθήνα – Βόλος

          Συγκέντρωση νωρίς το πρωί από Αθήνα με προορισμό το Βόλο μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος και πρωτεύουσα του νομού μαγνησίας, με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Φτάνοντας στο Βόλο σχηματίζουμε μία άποψη της σύγχρονης ρυμοτομίας του καθώς χρειάστηκε να ξανακτιστεί μετά τους σεισμούς του 1955.
Μπαίνοντας στην πόλη ο Άναυρος γνωστό ποτάμι από τα ομηρικά έπη. Δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβουμε ότι παρόλο που είναι μια σχετικά νέα πόλη έχει μια ξεχωριστή γοητεία.
Φθάνοντας στην πανέμορφη πόλη του Παγασητικού,  στο όμορφο λιμάνι του Βόλου, υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον παραλιακό δρόμο με τα πολλά καφέ και τα ξακουστά τσιπουράδικα.
Έτσι αφού έχουμε γεμίσει με τις πρώτες όμορφες εικόνες θα καταλήξουμε στο όμορφο ξενοδοχείο "TOKALIS" στην Νέα Αγχίαλο Βόλου όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και θα ξεκουραστούμε.
Το βραδάκι θα πάρουμε το δείπνο μας και μετά θα κάνουμε βραδινή έξοδο στην πόλη του Βόλου.
Επιστροφή και διανυκτέρευση. 

2 ημέρα: Κυριακή 4/12/2016  Βόλος- Πήλιο - Αθήνα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε με σκοπό να γνωρίσουμε το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο. Πρώτο σημαντικό χωριό στη διαδρομή μας η Βυζίτσα που έχει κηρυχθεί διατηρητέα, έχει αναστηλωθεί από τον ΕΟΤ και έχει πάρει το «χρυσό μήλο» ως το καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό χωριό. 
Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται οι Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα μεγαλοχώρια με 950 κατοίκους. Από εδώ κατάγεται ο διδάσκαλος του γένους Άνθιμος Γαζής. Μετά από μία μαγευτική διαδρομή φτάνουμε σε ένα από τα πιο τουριστικά χωριά του Πηλίου την Τσαγκαράδα με τον γέρο πλάτανο ηλικίας χιλίων ετών.
Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται οι Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα μεγαλοχώρια με 950 κατοίκους. Από εδώ κατάγεται ο διδάσκαλος του γένους Άνθιμος Γαζής. Μετά από μία μαγευτική διαδρομή φτάνουμε σε ένα από τα πιο τουριστικά χωριά του Πηλίου την Τσαγκαράδα με τον γέρο πλάτανο ηλικίας χιλίων ετών.
 Συνεχίζουμε για  μεσημεριανό φαγητό στον Κισσό και καταλήγουμε για βόλτα και καφεδάκι στη Μακρυνίτσα. 
Ανηφορίζοντας την Δυτική πλαγιά του πηλίου φτάνουμε στο  μπαλκόνι του Πηλίου όμορφη Μακρινίτσα, όπου θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό.   Για να καταλήξουμε στον προορισμό μας στα Χάνια Πηλίου, χωριό με 350 κατοίκους, κοντινότερο χωριό στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόλου και αγαπημένος προορισμός επισκεπτών όλο το χρόνο. 
Τέλος γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις και παραστάσεις παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα.   

Σημείωση:Το παραπάνω πρόγραμμα  είναι ενδεικτικό και  δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τους χρονικούς περιορισμούς που μπορεί να υπάρξουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας.
Τιμή κατ' άτομο: 
Σε Δίκλινα Δωμάτια 70€
             Σε Μονόκλινα Δωμάτια 85€      

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25/11/2016 στους
Αιμιλιανό Ευαγγελινό: 6944109047
 Ιωάννη Περίκο:         6944600235
Μαρία Παντελούκα:   6982128352
    
Επιπλέον περιλαμβάνει:
Μεταφορά και περιήγηση με κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή, μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο TOKALIS στη ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ
Ένα πρωινό και ένα δείπνο
Αρχηγό-Συνοδό του τουριστικού γραφείου.