Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΛΗΑ

Η γιαγιά η Ελένη έφυγε στις 17-2-2010 για το μεγάλο ταξίδι.


Είχε γεννηθεί το 1930 στην Καλλιμασιά. Πατέρας της ο Ηρακλής Σταμούλης και η Χαρίκλεια το γένος Γανιάρη. Ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά τους.

Σύζυγός της ο Θεοδόσης Παληάς, με τον οποίο είχαν αποκτήσει τον Σταμάτιο και τον Ηρακλή. Είχε μείνει χήρα από το 1986 αλλά είχε κοντά της τις οικογένειες των παιδιών της. Η μεγάλη της αδυναμία ήταν τα τέσσερα εγγόνια της.

Έζησε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια όλα της τα χρόνια στην Καλλιμασιά. Πάντα είχε έναν καλό λόγο για όλους και της άρεσαν οι κοινωνικές εκδηλώσεις. Ήταν κοντά στην εκκλησία.

Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Παρόλα αυτά δεν ήθελε να στεναχωρεί και να επιβαρύνει τα παιδιά της.

Μετά από ένα ατύχημα που είχε τον Ιανουάριο του 2010 νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Χίου. Η συμπαράσταση από χωριανούς και γνωστούς στη Χίο και στην Αθήνα ήταν συγκινητική και ουσιαστική. Το ίδιο και η προσφορά τους σε αίμα.

Παρά της προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δυνατόν, δεν κατάφερε να συνέλθει. Ίσως και να μην ήθελε και να μας ταλαιπωρήσει…

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν με κάθε τρόπο τη μητέρα μας κατά τη νοσηλεία της και ιδιαίτερα όσους πρόσφεραν αίμα για εκείνη και όλους όσους τιμήσατε τη μνήμη της και μας συμπαραστάθηκαν στη δύσκολη ώρα του τελευταίου αποχαιρετισμού της.

Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.