Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ Η ΚΙΤΣΑ ΚΡΟΚΟΥ

Η Κίτσα Κρόκου γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1919 στην Καλλιμασιά. Ήταν κόρη του δασκάλου, λογοτέχνη και ψάλτη Δημήτρη Χαρτουλάρη και της Αργυρώς Κοντοποδιά. Το 1950 παντρεύτηκε το λογοτέχνη ποιητή, μουσικό, συγγραφέα και δάσκαλο Γιώργη Κρόκο. Μαζί έκαναν δύο παιδιά την Αργυρούλα και τον Ιάκωβο.

Μετά τις γυμνασιακές της σπουδές στη Χίου, φοίτησε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικών και Βιολιού. Επιστρέφοντας στη Χίο υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο Αρμολίων σαν Δασκάλα μέχρι το 1949. Επέστρεψε ξανά στις αίθουσες σαν Δασκάλα κοντά στα παιδιά το 1963-1987 στη Σχολή Ορθοδόξων Καλογραίων «ΘΕΟΜΗΤΩΡ»
Ήταν το δεξί χέρι του συζύγου της, όχι μόνο στη ζωή αλλά και σ’όλη την συγγραφική του δραστηριότητα.

Πάντοτε έτρεφε τα ποιό ζεστά αισθήματα για το χωριό της, τους συγχωριανούς της και ήταν πάντα παρούσα εκείνη και η οικογένεια της, με ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Ήταν ακμαία μέχρι το τέλος της ζωής της όπου και έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της στις 11 Φεβρουαρίου 2010.

Το Σάββατο 20/3/2010 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο στην Εκκλησία που βρίσκεται στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης