Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΡΩΑ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2011

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής του συλλόγου μας στην προτομή του Καλλιμασιώτη ήρωα αεροπόρου Κώστα Περρίκου, στην συμβολή των οδών Γλάδσωτνος και Πατησίων στην Αθήνα ακριβώς δίπλα στο κτίριο της φιλοναζιστικής ΕΣΠΟ, 71 χρόνια μετά.

Να θυμίσουμε ότι η προτομή ανακατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε από τον γλύπτη Μιχαήλ Κάσση την 6/2/2009 με την ευγενική χορηγία του Χιώτη Εκδότη του περιοδικού "ΝΕΜΕΣΙΣ" κ. ΓΕΩΓΙΟΥ Ν. ΜΠΑΧΑ καθώς είχε καταστραφεί από λίγους ανεγκέφαλους νέους που δεν γνώριζαν φυσικά τον αγώνα του Κώστα Περρίκου.

 Ο εφημέριος της ενορίας Ζωοδόχου Πηγής πατέρας Νικόλαος  πρωτοστάτησε στην  επιμνημόσυνη δέηση.








Ακολούθησε εκφώνηση λόγου από τον καπετάνιο Μιχάλη .Γ. Καριάμη που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους και όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας ύμνο.
Στα σημεία των καιρών να σημειώσουμε την αδιαφορία παρακείμενων παρευρισκόμενων σε καφετέρια οι οποίοι συνέχιζαν αμέριμνοι την κουβέντα και το καφεδάκι τους ακόμη και κατά την διάρκεια του εθνικού μας ύμνου κάτι που προκάλεσε δικαιολογημένα την δυσαρέσκεια και τα σχόλια του κ. Καριάμη ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος. Πόσο γρήγορα ξεχνάμε τους αγώνες της πατρίδας μας και τους ανθρώπους που έδωσαν και το αίμα τους για να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας!!!! Πόσο μάλλον αυτούς που ονειρεύτηκαν την Ενωμένη Ευρώπη.





 Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου απο την πρόεδρο του συλλόγου μας κα. Σιταρά Σταματία.










Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε καφές στην όμορφη καφετέρια του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ.