Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΡΩΑ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2012


Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου,

Την Κυριακή 5/2/2012 ο σύλλογος μας όπως κάθε χρόνο τίμησε τον ΗΡΩΑ μας ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟ σε μια σεμνή τελετή ακριβώς δίπλα στο κτίριο της τότε "ΕΣΠΟ" στο οποίο πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντιστασιακή ενέργεια στην κατεχόμενη Αθήνα.

Παρά το κρύο αρκετοί φίλοι έδωσαν το παρόν σε αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής.

Για ακόμη μια χρονιά ο εφημέριος της ενορίας Ζωοδόχου Πηγής πατέρας Νικόλαος  πρωτοστάτησε στην  επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε εκφώνηση λόγου του Αντιπρόεδρου του συλλόγου μας Κώστα Κουμελά (την οποία θα παραθέσουμε σε επόμενη μας ανάρτηση) και κατάθεση στεφάνων από την Πρόεδρο του συλλόγου μας Σιταρά Σταματία και από την Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματίων Αττικής κα. Φωτεινού Σταματία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης με την αναφώνηση του εθνικού μας ύμνου.

Για άλλη μια χρονιά να σημειώσουμε την αδιαφορία των περαστικών καθώς και των παρευρισκόμενων στην διπλανή καφετέρια. Σημεία των καιρών μας που όμως αναδεικνύουν πικρές αλήθειες για την πορεία της Ελλάδας μας τα τελευταία χρόνια, της χώρας μας που οι πολίτες της εύκολα ξεχνούν ανθρώπους που έδωσαν και την ζωή τους γιαυτήν.

Κλείνουμε αυτή την ανάρτηση με τα λόγια του ΗΡΩΑ κατά την διάρκεια της απολογίας του στην «δίκη» των κατακτητών μας

«Εἶμαι Ἕλληνας, ἀξιωματικός. Ὑπερηφανεύομαι γιά τό χτύπημα πού σᾶς ἔδωσα στήν ΕΣΠΟ. Τό ἔκαμα μέ τήν ἰδέα πώς ἔπρεπε νά τό κάνω χάρη τῆς πατρίδας μου. Γιά τό μεγαλεῖο της δίνω τή ζωή μου»