Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ



 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Χίος, 03 Φεβρουαρίου 2012
Φίλες και φίλοι,
τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε ζήσει – ως λαός – φαινομενικά αντίθετες και αντιφατικές καταστάσεις. Υπήρξε περίοδος ανεξήγητης ανεμελιάς, υπέρμετρης αισιοδοξίας, και επίπλαστου ευδαιμονισμού. «Ξαφνικά» και με βίαιο τρόπο, περάσαμε στην εποχή της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας και της απαισιοδοξίας, της αμφισβήτησης ακόμα και αυτών που θεωρούσαμε ως «κεκτημένα». Όμως, και στις δύο αυτές περιόδους, υπήρχε ένα κοινό χαρακτηριστικό: η ιδιώτευση, ο ατομισμός, η απαξίωση της συλλογικότητας.
Πίστευα πάντα και τώρα, πολύ περισσότερο, ότι, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, των ραγδαία εξελισσόμενων νέων τεχνολογιών και της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η κοινωνία πρέπει να έχει «μηχανισμούς» συνοχής και αυτοπροστασίας, αν θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα και τη δυνατότητα παρέμβασης και να μην μετατραπεί σε αγέλη. Μηχανισμούς που θα δρουν στο όνομα του δημόσιου και συλλογικού συμφέροντος και θα στηρίζονται στην εθελοντική δράση και προσφορά, αν χρειαστεί και παρακάμπτοντας τον ατομικό ή συντεχνιακό τρόπο σκέψης και λειτουργίας.
Eυτυχώς, έχουμε αρκετά τέτοια θετικά παραδείγματα και ένα απ’ αυτά είναι ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου - Αττικής, με σταθερή και διαχρονική παρουσία και προσφορά. Στην πιο κρίσιμη, ίσως, χρονιά για τη χώρα και το μέλλον, εύχομαι να συνεχίσετε να προσφέρετε, ακόμα πιο δημιουργικά, με αλληλεγγύη και πίστη στις δυνατότητές μας.
Καλή και δημιουργική χρονιά!
Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Χίου

Δημοκρατίας 16, 82100, Χίος
Τηλ. 22710 43200 και 43300