Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–ΒΙΕΝΝΗ–ΠΡΑΓΑ (3-10/7/2007)

1η ημέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το μαργαριτάρι του Δούναβη την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ μετά το δείπνο θα κάνουμε μία μαγευτική κρουαζιέρα στο Δούναβη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Βουδαπέστη
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη, που χωρίζεται από τον Δούναβη, στην Βούδα και στην Πέστη. Θα επισκεφτούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μοναδικό μνημείο της χιλιετηρίδας, τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα, τους Πύργους των Ψαράδων, την Εκκλησία του Ματίας, στην Βούδα και την περιοχή των Παλατιών, στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με μία επίσκεψη στον λόφο του Γκέλλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους Ρώσους Στρατιώτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση σε τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Βουδαπέστη – παραδουνάβια χωριά - Βιέννη
Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την αριστοκρατική Βιέννη με ενδιάμεση στάση στα Παραδουνάβια χωριά. Πρώτος μας σταθμός ο Άγιος Ανδρέας με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα, του μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Κόβακς και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Θα δούμε τη Βασιλική του Αγ. Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Τελευταίος μας σταθμός το Βίσενγκραντ, παλιά έδρα των Ούγρων Βασιλιάδων. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Βιέννη – δάση Μάγιερλινγκ
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Αρχίζουμε από το συγκρότημα των θερινών Ανακτόρων της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστό σαν Σενμπρούν. Θα περιηγηθούμε την όμορφη Ρινγκστράσσε και θα θαυμάσουμε το πάρκο της πόλης, την Μαύρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και θα καταλήξουμε στην εκκλησία του Τάγματος την Φώτιχ Κίρχε. Θα περάσουμε από την Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, που είναι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα δούμε την καρδιά της πόλης με τον πεζόδρομο του Γκράμπεν της Κερτνερσράσσε και τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μάγιερλινγκ όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία του πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Βιέννη – Σάλτσμπουργκ - Πράγα
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πράγα με ενδιάμεση στάση στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ όπου θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο καθεδρικό ναό, το θέατρο Μαριονετών, το σπίτι μουσείο του Μότσαρτ, και φυσικά την οδό Γκετράιντεγκάσε , με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Συνεχίζουμε για Πράγα. Άφιξη, ακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα : Πράγα:
Πρωινό και σήμερα θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην πόλη των 100 πύργων. Διαβαίνοντας τα γραφικά δρομάκια της Μάλα Στράνα, θα δούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία της πόλης. Ο Πύργος της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, το αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Νικολάου συνθέτουν μία θαυμάσια εικόνα και ολοκληρώνουν την γνωριμία μας με την πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα με καραβάκι στα γαλήνια νερά του ποταμού Μολδάβα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
7η ημέρα : Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή σε μια περιοχή που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος. Βουνά δάση και χωριά αργοδιαβαίνουν από τα μάτια μας στη διαδρομή, θα φτάσουμε στην πανέμορφη αρχοντική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ όπου θα δούμε την Ρώσικη εκκλησία, τα μέγαρα των ευγενών και πλουσίων της Ευρώπης του 18ου αιώνα, το περίπτερο των Θερμών Πηγών κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα, δείπνο, διανυκτέρευση.
8η ημέρα: Πράγα – πτήση επιστροφής –Αθήνα
Πρόγευμα και σήμερα θα τελειώσουμε την γνωριμία μας με την επίσκεψή μας στην πανέμορφη καστρούπολη. Θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χράτσανι, το δρομάκι των Αλχημιστών, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, το μοναστήρι του Λορρέτο, και τέλος την αριστουργηματική γέφυρα του Καρόλου, καλλιτεχνικό κόσμημα της πόλης. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα
Αρχηγός ο Γραμματέας του Συλλόγου Ηρακλής Παληάς.