Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΠΟΡΟ – ΥΔΡΑ – ΑΙΓΙΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005
Στις 08.15 αναχωρούμε για τα 3 πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά είσοδος Ε2 (στις αποθήκες Βασιλειάδη) με το Κρουαζιερόπλοιο της ROAYAL CRUISE «ΑΝΝΑ ΜΑΡΟΥ» ή «ΓΕΩΡΓΙΣ»
Σε 2 περίπου ώρες φτάνουμε στον Πόρο που παρ’ ότι είναι το πιο μικρό από τα 3 νησιά έχει σαν πόλο έλξης το στενό κανάλι που χωρίζει το νησί από τις ακτές της Πελοποννήσου και προσφέρει μία καταπληκτική θέα στους επισκέπτες.
Παραμονή στον Πόρο περίπου 50 λεπτά.
Με την αναχώρηση του πλοίου από τον Πόρο απολαμβάνουμε τον ήλιο και την θέα ταξιδεύοντας προς την Ύδρα.
Σε 1 ώρα και 15 λεπτά, με την είσοδό μας στο λιμάνι της Ύδρας, αντικρίζουμε τη νησιώτικη πολιτεία της με τα πανέμορφα σπίτια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που απλώνετε μπροστά μας. Κι αν αυτό σας γοητεύσει, μόλις αποβιβαστείτε και αρχίσετε να περπατάτε στα σοκάκια της Ύδρας ή να κάνετε μια βόλτα με τα γαϊδουράκια, τότε η γνωριμία με το νησί θα σας συναρπάσει.
Έχουμε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά για να απολαύσουμε μια γεύση από την Ύδρα και να επιστρέψουμε στο πλοίο όπου θα μας περιμένουν με το τραπέζι στρωμένο με τα μοναδικά εδέσματα, τις γαστρονομικές δημιουργίες του Σεφ για να γευματίσουμε.
Η ορχήστρα θα αναλάβει το απαραίτητο γλέντι με τα τραγούδια του GARO και ο Ζανό, καταπληκτικός μίμος, θα μας φέρει κέφι και γέλιο.
Αμέσως μετά το γεύμα ο Αποστόλης και οι χορευτές του θα μας παρασύρουν σε ελληνικούς ρυθμούς,
Το δίωρο ταξίδι μέχρι την Αίγινα θα κυλήσει γρήγορα και ευχάριστα.
Η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο από τα τρία νησιά του Σαρωνικού.
Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο στην διάθεσή μας για μια βόλτα στην πόλη με άμαξα ή ένα καφέ στην παραλία.
Προαιρετικά υπάρχει δυνατότητα για όσους θέλουν μια περιήγηση στο νησί με ξενάγηση στον ναό της Αφαίας και προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο να αγοράσουν στο πλοίο την παραπάνω εκδρομή.
Αργά το απόγευμα αναχωρούμε από το όμορφο και κοσμοπολίτικο νησί της Αίγινας για το λιμάνι του Πειραιά.
Αν νομίζετε ότι η μέρα έφτασε στο τέλος κάνετε λάθος. Τώρα θα ζήσετε το αποκορύφωμα της κρουαζιέρας. Τι καλύτερο από ένα ελληνικό παραδοσιακό γλέντι με χορούς , τραγούδια και αυθεντικές στολές από όλα τα μέρη της πατρίδας μας.
Οι χορευτές και η ορχήστρα, ο Ζανό αλλά και οι αξιωματικοί και οι πλοιοσυνοδοί μια παρέα με μας γλεντάμε μέχρι την στιγμή που ανοίγουν οι πόρτες και βρισκόμαστε στον Πειραιά..
Αναχώρηση πλοίου 08:15 και επιστροφή 19:15