Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ (1 - 9 /07/2006)

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα εν πλω
Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα: Πρίντιζι – Νάπολη – Ρώμη.
Άφιξη στο λιμάνι του Πρίντιζι (η Μπάρι) και αναχώρηση για τη Πομπηία. Ακολουθεί αναχώρηση για την Αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Ρώμη.
Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση της πόλης. Θα γνωρίσουμε από κοντά, μεταξύ άλλων, το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, το Ναό του Αγ. Πέτρου με την περίφημη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και την Φοντάνα ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Ρώμη – Φλωρεντία.
Μετά το πρόγευμα αφήνουμε την Ρώμη και αναχωρούμε για τη δεύτερη πόλη της Τοσκάνης «ΣΙΕΝΑ» και την Πίζα όπου θα δούμε τον κεκλιμένο πύργο της.
Συνέχιση για την μοναδικής αρχιτεκτονικής πόλη τη μεγαλοπρεπή Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διαν/ση.
5η ημέρα: Φλωρεντία – Βενετία
Πρωινό και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο –σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο.
Συνέχιση του ταξιδιού για Βενετία – Μέστρε. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διαν/ση.
6η ημέρα : Βενετία
Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό βαπορέτο για τη μετάβαση στη πόλη. Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το Παλάτι των Δόγηδων, τη Γέφυρα των στεναγμών, την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και ακόμα θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργοστάσια κατασκευής κρυστάλλων ΜURANO.Επιστροφή με το ειδικά ναυλωμένο βαπορέτο στο λιμάνι και επιστροφή στο ΜΕΣΤΡΕ. Το βράδυ δείπνο – διαν/ση.
7η ημέρα : Βενετία – Ανκόνα
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα . Επιβίβαση στο πλοίο. Διαν/ση σε τετράκλινες καμπίνες.
8η ημέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγός ο Πρόεδρος του συλλόγου Αιμιλιανός Ευαγγελινός